وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
پنج شنبه ٢٤ آبان ١٣٩٧  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > ضرورت رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام در عید قربان
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان تاکید کرد:
   ضرورت رعایت نکات بهداشتی در ذبح دام در عید قربان

رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان معاونت بهداشت، گفت: با رعایت نکات بهداشتی در سنت حسنه قربانی کردن دام در عید قربان از بسیاری از بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان جلوگیری می شود.

 
به گزارش وبدا، دکتر حسین عرفانی افزود: سنت حسنه قربانی کردن دام در اقصی نقاط کشور مصادف با ایام تشریق (دهم ذی الحجه) انجام می شود، اما همانقدر که این کار ثواب دارد، حفظ سلامت هم از واجبات محسوب می شود. 
 
وی ادامه داد: هنگام تماس با دام در تمام مراحل اعم از ذبح، پوست کنی، قطعه بندی گوشت دام و سایر موارد باید نکات بهداشتی لازم شامل پوشیدن روپوش و دستکش، ماسک، عینک مخصوص، پیش بند و چکمه را رعایت کنیم.
 
دکتر عرفانی خاطرنشان کرد: هرگونه تماس با دام در صورت آلودگی دام، پتانسیل انتقال بیماری را افزایش می دهد، بنابراین حتماً دام ها مانند بز، گوسفند، گاو و شتر باید از مراکزی تهیه شوند که مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور باشند و کارشناس دامپزشکی بر آن نظارت داشته باشد.
 
وی با بیان اینکه کشتارگاه ها بهترین محل برای ذبح قربانی بوده و مورد تایید سازمان دامپزشکی نیز، هستند، افزود: از قصابی های محل که مورد تایید سازمان دامپزشکی هستند نیز می توانیم برای قطعه بندی و توزیع دام استفاده کنیم تا کمترین تماس را با دام داشته باشیم.
 
وی در ادامه تصریح کرد: در دفع فضولات دام باید دقت لازم صورت گیرد. همچنین در کشتارگاه، لاشه دام باید حداقل 24 ساعت در سالن سرد نگهداری شود تا در اثر جمود نفسی و تغییر اسیدیته نسوج دامی، تب کریمه کنگو از بین برود.
 
رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان ادامه داد: پس از ذبح در منزل نیز لاشه باید 24 ساعت در شرایط درجه صفر تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری شود.  
 
وی با تاکید بر اینکه همگان باید از خوردن جگر قرمز به صورت خام یا نیم پز پرهیز کنند، گفت: مواد پروتئینی مانند گوشت و جگر باید به صورت پخته مصرف شوند.
 
رییس اداره مدیریت بیماری های قابل انتقال از حیوان به انسان معاونت بهداشت در پایان اظهار داشت: راه دیگر برای افرادی که به این شرایط دسترسی ندارند، این است که به نیت قربانی مبلغ آن را به مراکز خیریه از جمله پرورشگاه ها بدهند تا مبلغ آن صرف امور خیریه شود. همچنین از نظر شرعی این اقدام مورد تایید مراجع عظام نیز، هست./207/۲۱۶
 
 سه شنبه ٣٠ مرداد ١٣٩٧- ١٢:٤٧ / شماره خبر: ١٨٠١٨٥
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج