وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
دوشنبه ٢٠ آذر ١٣٩٦  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > نمک های غیر تصفیه برای سلامتی مضر و باعث افزایش مصرف نمک می می شوند/روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 کارشناس تخصصی نمک سازمان غذا و دارو:
  نمک های غیر تصفیه برای سلامتی مضر و باعث افزایش مصرف نمک می می شوند/روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک

کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمکهای غیر تصفیه ( مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا ) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می گردد به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری هایی می شوند.

به گزارش وبدا،خانم مهندس سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمکهای غیر تصفیه ( مانند سنگ نمک، نمک های صنعتی و نمک دریا ) که در برخی از عطاری ها و یا فروشگاه های سطح شهر مشاهده می گردد به دلیل داشتن ناخالصی های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر بوده و باعث بروز بیماری ها و نارسایی های کلیوی، کبدی و گوارشی ...می گردد. بسیاری از این بیماری ها  هزینه های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می اندازند. وجود ناخالصي ها در نمك ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ايجاد عوارض نامطلوب باعث كاهش شوري نمك شده و درنتيجه افزايش مصرف نمك را به دنبال دارد.

وی افزود: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب می باشد. در صورتی که در ته لیوان رسوبی تشکیل نشود و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی می باشد. روش های کاملتر در آزمایشگاه های مجهز انجام می پذیرد. لذا صرفاً استفاده از نمک تصفیه شده خوراکی یددار مجاز می باشد.

مهندس چوبکی ادامه داد: نمك هاي يد دار نبايد به مدت طولاني در معرض نور خورشيد و يا رطوبت قرار گيرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداري شود.

کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو  در ادامه اظهار داشت: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفيه شده خوراکی يددار، دقت به برچسب قید شده بر روی بسته بندی محصول می باشد. همواره بايد به تاريخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی،سری ساخت، نام تجاری، لوگوی سازمان غذا و دارو و همچنین  قيد عبارت "نمک تصفیه شده خوراکی یددار" بر روي برچسب بسته بندي نمك دقت نمود در غیر این صورت از خرید نمک جلوگیری شود.

مهندس چوبکی در پایان گفت:  آمار واحدهای تولید کننده نمک های تصفیه شده خوراکی برروی سایت سازمان غذا و دارو به نشانی   fda.gov.ir  قابل دسترس می باشد.302/225

 
 سه شنبه ٣٠ آذر ١٣٩٥- ١٠:٤٤ / شماره خبر: ١٥٥٣٤٥
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج