وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
صفحه اصلياخبار فرهنگ سلامتپيام هاي سلامتيفیلم و تیزربازی های سلامتنرم افزارهای سلامتجدیدترین مطالب سلامتباورهای غلطروزهای سلامتآموزش همگانی تغذیه
صفحه اول
تماس با ما
RSS
چهارشنبه ٠١ خرداد ١٣٩٨  -  
 » 
عنوان ها
جدیدترین اخبار
جدیدترین مطالب
اخبار > زولبیا و بامیه باید دارای رنگ روشن و فاقد ذرات سوخته چسبیده ناشی از پخت زولبیاهای قبلی همراه با طعم و بوی مقبول باشد
 


نسخه چاپي  ارسال به دوست
 استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد :
  زولبیا و بامیه باید دارای رنگ روشن و فاقد ذرات سوخته چسبیده ناشی از پخت زولبیاهای قبلی همراه با طعم و بوی مقبول باشد

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ماه رمضان در دین اسلام ماهی مبارک است، افزود: در این ماه به واسطه تغییر عادات غذایی روزه‌ داران، باید بیشتر به نوع غذاها و همچنین کیفیت آنها توجه شود.

به گزارش وبدا، دکتر اسما افشاری درخصوص زولبیا و بامیه اظهار کرد: زولبیا و بامیه، شیرینی محبوب ماه رمضان است که در کنار طعم مطلوب و شیرینی که دارد، می تواند برای سلامتی مضر باشد و در برخی موارد انواع آلودگی های میکروبی و شیمیایی در این محصولات پرطرفدار مشاهده شده است.

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در صورتی که از روغن مانده در تهیه این شیرینی استفاده شود یا روغن، حرارت زیادی ببیند یا چندین بار از آن استفاده شود، احتمال تشکیل آكرولین که ترکیبی سرطانزاست و روی کبد هم تاثیرات نامطلوبی دارد افزایش می یابد.


وی افزود: استفاده از رنگ های غیر مجاز که عمدتا رنگ خطرناك تارتارازین است، می تواند منجر به آسیب های جدی کبدی و کلیوی شده و سلامت افراد را به خطر بیاندازد. نتایج برخی مطالعات نشان داده است که كاربرد رنگ شیمیایی غیر مجاز در زولبیا شدیدتر و بیشتر بوده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: استفاده از مواد اولیه سالم، طبخ مناسب و سلامت روغن مصرفی جزو مهمترین موارد در تهیه زولبیا و بامیه است. برای پخت این شیرینی باید از روغن تازه و مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود. همچنین زولبیا و بامیه باید دارای رنگ روشن و فاقد ذرات سوخته چسبیده ناشی از پخت زولبیاهای قبلی همراه با طعم و بوی مقبول باشد.

دکتر افشاری با بیان اینکه عدم رعایت مسائل بهداشتی منجر به آلودگی میکروبی زولبیا و بامیه تولیدی می شود که در نهایت می تواند برای مصرف کننده و روزه داران مشکلاتی را به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: در تهیه زولبیا و بامیه باید از آرد مناسب و عاری از هرگونه کپک‌زدگی و ماندگی استفاده شود. از طرفی از آنجا که زولبیا و بامیه در روغن با دمای بالا تهیه می شود وجود آلودگی میکروبی در آنها نشان از آلودگی های ثانویه مانند شرایط نگهداری نامناسب، هوای آلوده محیط نگهداری، ظروف آلوده وهمچنین عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده نکردن از ماسک، دستکش، نداشتن پوشش مناسب در زمان  های پس از سرخ كردن یا آلوده بودن پوشش های تزئینی مانند پودر نارگیل و پسته را داشته که می تواند، عفونت ها و مسمومیت های غذایی نظیر مسمومیت با استافیلوکوکوس اورئوس، سالمونلا و اشری شیا کلی را برای مصرف کننده به دنبال داشته باشد.

استادیار گروه بهداشت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برای به حداقل رسیدن مشکلات بهداشتی و تغذیه ای مربوط به مصرف این نوع شیرینی انتظار می رود که مردم در هنگام خرید این نوع شیرینی به نکاتی از جمله داشتن مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید ، انقضا و سالم بودن بسته توجه کنند. رنگ زولبیا و بامیه باید به رنگ زرد طلایی باشد و از خرید زولبیا و بامیه‌ای که به رنگ خیلی تیره و قهوه‌ای است، اجتناب کنند؛ چراکه این رنگ می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که در تهیه این شیرینی از روغنی که چند بار حرارت دیده استفاده شده یا حین طبخ، حرارت زیاد دیده است.

وی در پایان افزود: از خرید شیرینی هایی که به صورت روباز و در خارج از ویترین نگهداری می شوند اجتناب کنند و اینکه محصول را از قنادی‌های معتبر تحت نظارت وزارت بهداشت تهیه کنند؛ چراکه روی محصولات تهیه شده در این مراکز آزمون های مختلفی نظیر آزمایشات فیزیكی و شیمیایی روغن مصرفی در تولید زولبیا و بامیه، آزمون های بررسی كاربرد رنگ های شیمیایی غیر مجاز و نیز ارزیابی های میكروب شناسی صورت می گیرد./140/205

 
 يکشنبه ٢٢ ارديبهشت ١٣٩٨- ١٣:٣٣ / شماره خبر: ١٩٠٢٤٢
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج