وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت:

نظارت 340 کارشناس بهداشت محیط بر اماکن و مراکز توزیع غذا به زائرین اربعین / زائرین از آب آشامیدنی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند/ زائرین اربعین از دستفروشان، موادغذایی خریداری نکنند

 

مهندس غلامی گفت: 340 کارشناس بهداشت محیط در چهار مرز خسروی، مهران، چزابه و شلمچه و در مسیرهای اصلی که به سمت مرز منتهی است، برای ارزیابی و نظارت از اماکن و رستوران های بین راهی آماده هستند.

مهندس سیدرضا غلامی، مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت در گفت و گو با وبدا درخصوص تمهیدات بهداشتی و توصیه های لازم در راهپیمایی اربعین حسینی گفت: در مبحث بهداشت محیط در ایام راهپیمایی اربعین حسینی دو مقوله بهداشت آب آشامیدنی و سلامت مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و لذا زائران و مدیران کاروان ها باید دقت کنند و براساس دستورالعملی که ستاد بهداشت و درمان اربعین ابلاغ کرده است، عمل کنند.

 

 

مسئول برنامه بهداشت محیط اربعین حسینی وزارت بهداشت  ادامه داد: در خاک عراق نیز علاوه بر تیم پزشکی، 28 نفر مامور بهداشت محیط نیز همراه شان حضور دارند که در کربلا، نجف، سامرا و کاظمین مستقر هستند و علاوه بر آن کارشناسان بهداشتی تیم حج و زیارت نیز فعال هستند و نظارت دارند و به طورکلی در کشور و در مسیرهای اصلی که به سمت مرز منتهی است، 360 نفر از کارشناسان بهداشت محیط آماده برای ارزیابی و نظارت از اماکن و رستوران های بین راهی برای خدمت رسانی به زائرین هستند.

 

مهندس غلامی درخصوص اقدامات و توصیه های بهداشتی  که رعایت کردن آنها توسط زائرین الزامی است، اظهارداشت: زائرین باید توجه داشته باشند که آب آشامیدنی را حتما به صورت بسته بندی تهیه و مصرف کنند و از مصرف آب جاری و غیربهداشتی خودداری کنند.

 

وی درخصوص بهداشت موادغذایی تصریح کرد: اولین توصیه درخصوص بهداشت موادغذایی این است که زائرین تحت هیچ شرایطی از دستفروشان خرید نکنند، حتی این توصیه برای خرید موادغذایی خشک هم رعایت شود. 

 

مهندس غلامی تاکید کرد: چنانچه موکب ها برای زائرین غذای گرم گرفتند، غذا همانطور گرم مصرف شود، چراکه در آن محل شرایط گرم کردن غذا وجود ندارد و مصرف غذای سرد شده می تواند، سلامت فرد را به خطر بیندازد.

 

وی گفت: نکته ای که حائز اهمیت است، اینکه زائرین باید قبل از دست زدن به هرگونه ماده غذایی، دست های خود را با آب و مایع دستشویی شست و شو دهند و مصرف میوه نیز به شرط شست و شوی کامل اشکالی ندارد.

 

مهندس غلامی  با بیان اینکه همراه داشتن ملحفه شخصی بر بهداشت فردی تاثیر زیادی دارد، خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از ورود حشرات یا حیوانات لابه لای رخت خواب ها، بهتر است، پتوها را بیرون از چادر بتکانند و در روشنایی روز هم پتوها را جلوی نور خورشید قرار دهند.

 

وی با بیان اینکه زائرین باید بهداشت فردی را رعایت کنند، گفت: شستن جوراب ها و استفاده از لباس تمیز در سلامت فرد و رعایت حال دیگران تاثیر زیادی دارد، ضمن اینکه استعمال دخانیات در محل اسکان و چادرها ممنوع است و این امر باید رعایت شود. 

 

مهندس غلامی تاکید کرد: زباله ها باید در محل هایی که مخصوص دپوی زباله تعیین شده است، جمع آوری شود و از پراکندن زباله در هر خیابان ها و جوی ها خودداری شود.

 

وی با اشاره براینکه مردم هرگونه شکایتی را می توانند توسط سامانه 190 به گوش مسئولان بهداشت محیط برسانند، توصیه کرد: زائرین با مشاهده اولین نشانه بیماری باید به مراکز هلال احمر در مرزها و همکاران بهداشت و درمان در داخل کشور مراجعه کنند و توصیه می شود، ماسک همراه خود داشته باشند. /207

 


 

 

 

 

 

 

                                            

 

نسخه چاپي ارسال به دوست

شنبه ٢٩ مهر ١٣٩٦ - ١٦:٠٩ / شماره خبر: ١٦٧٥٣١ / تعداد نمايش: 712

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج