وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت :

60 درصد دیابت نوع 2 با الگوی غذایی مناسب قابل کنترل است/ عدم مصرف میوه و سبزی 19 درصد علت سرطان های گوارش


 
 مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد: 60 درصد دیابت نوع 2 با الگوی غذایی مناسب قابل کنترل است و تاثیر آن دو برابر تاثیر داروست.


به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی «بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری» در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان این مطلب گفت: 50 درصد بیماری های قلبی و عروقی و 30 تا 40 درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند.
وی افزود: مصرف کم میوه و سبزی 19 درصد علت سرطان های دستگاه گوارش و 31 درصد بیماری های قلبی است.
وی اظهار داشت: از ده عامل بیماری های غیرواگیر مهم ترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماری های غیرواگیر از 56 درصد در سال 80 به 76 درصد در سال های اخیر برسد.
دکتر عبداللهی گفت: مطالعات سال 95 نشان می دهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل 3 واحد سبزی و 2 واحد میوه توصیه جهانی است.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطان های پروستات و سینه است که از شایع ترین سرطان هاست.
وی افزود: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال 91 نشان می دهد این چاقی در زنان 61 درصد است.
وی کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذی ها اعم از کمبود آهن، کم خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین های A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند.
وی گفت: کمبود ید در 30 سال پیش موجب بروز 70 درصدی گواتر می شد که با غنی سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به 5 درصد برسد که اگر از عرضه نمک های غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت./216/201

نسخه چاپي ارسال به دوست

سه شنبه ٢٦ تير ١٣٩٧ - ١٥:٣١ / شماره خبر: ١٧٨٨٢٨ / تعداد نمايش: 504

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج